Darilna Škatla

Cold brew, 3 x 200 ml.
15 €.
bio pridelave
Hladnokrvni kavni užitek
Vsebina škatle: 3 stekleničke po 200 ml + 1 ilustracija
Za tiste, ki jim je okus kave resnično všeč in si ga želijo okusiti v njegovi najbolj neokrnjeni obliki. Vsem tistim, ki so okusa kave navajeni prekrivati z dodajanjem mleka in sladkorja priporočamo, da k pitju hladno varjene kave pristopijo z odprto glavo in srcem in se pripravijo na nekoliko drugačno senzorično izkušnjo.
Coldbrew namreč svojemu imenu navkljub nikogar ne pusti hladnega.

Wishlist

LJUBLJANA |
SLOVENIJA |
GORNJI TRG 17 |
Profil okusa
Rezultat ekstrakcije kave s hladno vodo je kompleksen kavni napitek, prepojen z aromami jagodičevja in čokolade, bogatega telesa, a nežnega okusa in minimalno kislostjo.
Gre za izjemno vsestransko pijačo, pripravljeno za uživanje neposredno iz steklenice pri sobni temperaturi, z dodatkom nekaj kock ledu ali ogreto. Izvrstno pa se obnese v kombinaciji z močnimi alkoholi: likerji, konjaki, rumom, ter z dodatkom tonika ali ingverjevega piva. Hladna varjena kava ČRNO ZRNO je poklon vsem ljubiteljem dobre kave.

Trenutno v ponudbi: Cold Brew iz certificirane bio pridelave, Guji Etiopija.

Detajl

Lastnosti sestavin: 100 % arabica, pridelovalec: 38 kmetov iz Bookkisa Bookkisa, Guji Zone, Ethiopia; nadmorska višina: 2000-2100 m.a.s.l.; sorta: Gibirinna, Serto (74110, 74112) postopek: naravni.
senzorična izkušnja: sočno jagodičje, žametna in uravnotećena, sladek vanilijev pokus.

Hu-huu, hu-huu!

V veliko veselje nam je, da pri ČRNEM ZRNU že nekaj let sodelujemo z mladimi ilustratorji. Za promocijo hladno varjene kave je Melanie Habjanič ustvarila kolekcijo ilustracij, ki parafrazirajo portrete priznanih slovenskih slikarjev in iz njih ustvarila kavopivne gozdne živali.
Slavna Kofetarica Ivane Kobilce je tako postala modra sova Črnozrnarica, ki pije coldbrew. Avtoportret ob oknu Jožefa Tominca se je prelevil v zamišljenega medveda ob skodelici kave, Deklica z oranžo Ivana Kosa pa je po novem hipsterska lisica. Te čudovite slikarske alegorije vabijo k raziskovanju novih oblik kavnega užitka znotraj močne tradicije pitja kave v Sloveniji.
V darilni škatli živalske ilustracije Melanie Habjanič stopajo v dialog z grafičnimi ilustracijami Roba Svenška, ki je za stekleničko naše hladno varjene kave ustvaril kavno »časovnico«: potovanje zrna od nasada, preko oceana in njegov pristanek v steklenički hladno varjene kave, s katero so vas obdarili.
TOP

SHOPPING BAG 0

Profil
Wishlist

Wishlist

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilnik o zasebnosti.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Added to wishlist!